Bli kvitt mossan med järnsulfat

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du känna till att du absolut kan göra något åt det här. Du behöver ej bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med god utrustning och rätt produkter.

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist segra kampen och få det där gröna gräset som du hela tiden har drömt om.

Måste det vara så komplicerat med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man skall motverka mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så invecklat att nyttja järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det enormt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju enbart att koppla till trädgårdsslangen och därpå spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är sannerligen ett smart ämne som man drar kolossal användning av och det är relevant att man finner en enkelt metod för applicering så att man icke låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI och alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma kostnad…

I allt-fraktfritt butiken finns även en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Fungerar till tak likaså med Bensaltensid (aktiv substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt). Klicka här omgående för mer info järnvitriol pris.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är samma sak men man kan hitta produkter som använder de olika namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att satsa på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv inhandla järnsulfat (om du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar dessutom en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så intelligent att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt förnäm gräsmatta och om du endast sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att ge mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du självklart av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du tvingas likaså gödsla och utföra annat därför att gräsmattan ska bli så förnäm som den kan bli.

Processa gräset på rätt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att blanda järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Därpå låta mossan ligga kvar. Redan det här ger en enorm förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas även till gräsnäring.

För att få ett riktigt fint gräs på tomten så gäller det således att granska vad man kan uträtta för att ge det bra om näring och även hålla undan ogräs samt sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver också gödslas var år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Så klart växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för mödosam så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt igen under hösten alternativt så raskt ny mossa visar sig. Ifall du ska mixa själv så ska du se till att behandla pulvret på rätt sätt och att ha de verktyg som krävs för att distribuera jämnt över gräset.