Hur tar man hand om gräsmattan på ultimata sätt?

Våren kommer och det blir dags att ta hand om gräset. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är detta lätt gjort, men en del väljer att sammansätta järnsulfat och vatten för att utbreda med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

spridarmunstycke

Med en stor gräsmatta så är dunk gti ett riktigt bra val

Om det är så att man har en mycket stor tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska ansträngande uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker som dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver icke tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju onekligen väldigt praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den inte fungerar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta ändå enklare än att blanda själv och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en normal vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en väldigt liten tomt så är det inte säkert att en användbar dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du snabbt samt effektivt bli färdig med mossbekämpningen. Det tar ej lång tid att stega runt då du enbart behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen samt ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna genast.

Det är inte komplicerat att mixa järnsulfat själv. Följ bara instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få bort mossan på taket

Om det är så att du även har mossa på taket så är det bäst att nyttja en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än om man försöker sig på en hemgjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju om du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det likaså bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som operativ ingrediens). mossborttagning.

Bra instrument är viktigt då du vill förvalta hus och trädgård

Oavsett ifall du vill stega omkring med vattenkannan alternativt köpa dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det angeläget att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke trevligt att fastna mitt i arbetsprocessen för att verktygen icke funkar som de ska. Detta slipper du om du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju använda flera år i rad och också en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.