Kan man få bort alla mossa i trädgården med mossrivare?

Tyvärr är det komplicerat att få bort all mossa I trädgården med en mossrivare. Mossa på stenplattor kan man ju ej röja bort med en maskin som är till för gräsmattan och följaktligen så kan det vara förståndigt att betrakta en lösning som kan fungera universellt i trädgården.

Mossa i gräsmattan vad göra?

Låt oss se en aning närmre på det där med att röja mossa…

Mossrivare mot mossa som sitter djupt i gräsmattan

Mossan sitter sannerligen ej så grundligt. Gräset har ett djupare rotsystem så man behöver inte ängslas för att mossrivare skulle eliminera gräset tillsammans med mossan. Men det ser ju icke så fint ut efter att man har rivit dän eländet. Gräset blir plötsligt kalt samt man får fläckar där mossan en gång satt.

Med mossa i gräsmattan vad göra är det massor som undrar och mossrivning kan kännas som det ultimata svaret då den handgripligen innebära att man får undan stora partier mossa. Det kan helt enkelt kännas tillfredställande att inhämta ihop stora högar av mossa i en skottkärra men det betyder icke att detta är den bästa mossbekämpning som finns. Klicka Nu för mer info järnvitriol inomhus.

Bättre sätt att ta kål på mossan på

Det finns andra sätt att avlägsna mossa på. Man kan exempelvis använda sig av järnsulfat samt vatten (100-200 gram till 10 liter vatten) för att döda mossan. Det här kommer inte att förinta ogräs i gräsmattan men mossan kan man bli av med utan att riva. Mossan kan blott ligga kvar, den förvandlas till näring för gräset.

Den som väljer att tillämpa järnsulfat mot mossan ska emellertid tänka på att man även måste gödsla för att erhålla bästa resultat. Detta trots att järnsulfatet är ett näringsämne för gräs som skänker grönare gräs.

På allt-fraktfritt.se finns en spridarbom till vattenkanna så kan raskt kan vattna ut järnsulfatblandningen. Där finns likaså en “ejektordunk” på 2,5 L som kopplas på trädgårdsslangen.

Järnsulfatblandning 200-250 g + vatten i volymen 1 liter fylls i dunken. Trädgårdsslangen kopplas på och så sprutar man gräsmattan, koncentratet i dunken späds ut 20 ggr. Fort och jätteenkelt, funkar likaså med Fulstopp.

Välj en procedur som medför ett helhetstänk

Oavsett om man väljer att avverka mossan med mossrivare alternativt om man föredrar järnvitriol (ett annat namn på järnsulfat) mot mossa så ska man tänka på att jämt arbeta med en helhetsmetod. Det är sällan så att en sak kommer att giva en grann gräsmatta. Man måste utföra lite mer än noppa bort mossan.

För att gräset skall övermanna mossan så behöver det gott om näring och det behöver likaså vara tjockt. Det här åstadkommer man genom att gödsla, så mer gräs, samt givetvis även genom att få dän ogräs.

Ifall du ser på en procedur för att få dän mossan i trädgården och inser att den har många olika punkter som förvisso kräver mer jobb men som tyder på att man här ser på mer än själva mossan så har du antagligen hittat rätt

Var efteråt enveten och vik inte från metoden! Detta är ett misstag som många gör för att sedan gnälla på att det inte fungerade. Med tiden så kommer det att fungera med mossrivning såväl som med andra metoder.

Sprider man mossan i trädgården med mossrivaren?

Du måhända har hört att man rentav sprider mossans sporer med mossrivaren och det stämmer. Man kan få en situation där man får mer mossa än tidigare för att man med mossrivare sprider sporer över hela gräset. Det är hela tiden bra att röja I kombination med att nyttja järnsulfat.