Så blir du av med sniglar och mossa I trädgården på ett effektivt sätt

Även ifall du är en skogsmulle i själen så kan du tycka att mossa samt sniglar inte är så trevliga inslag i trädgården. Om du hade kunnat snacka snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska samt mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat hatas av mossa likväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett avsnitt obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du inte förtvivla. Skaffa en ejektorflaska samt mossa gti (eller mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

köpa

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovan mossan så kommer den att svartna och förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir skojigt att röja mossa med en användbar spridningsdunk

Det blir minsann underhållande att undanskaffa mossa då man kan kliva omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna ofta påstår), det slammas i vatten. Därför skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter som Mossa GTI samt Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därpå spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullständigt automatiskt.

Ska man processa ett stort område så är det faktiskt att råda att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste undanskaffa mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan tillämpa på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan resultera I fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Det här är även ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter alternativt betala ett proffs för att komma och genomföra mossbekämpningen. Man kan inhandla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och efteråt ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket samt dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att behandla ett tak så det är inte ständigt att rekommendera att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar bort mossan på taket. Om man jobbar ihop med någon annan så kan det eventuellt funka men själv blir det väl mycket arbete på en dag. Bra infomation här.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är skönt att vistas utomhus. Det kan vara lämpligt att vidta behandlingen när ej vindarna blåser för hårt.