Ta bort mossa i trädgården med en förträfflig och effektiv spridarramp

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att eliminera mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju inte så besvärligt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris eventuellt hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta fungera alldeles eminent.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan bruka i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett slätt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

Detta är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Dessutom så får man ju gå många omgångar för att hantera en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska erhålla ultimata effekten med spridarrampen så är det mycket betydelsefullt att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken eller burken noggrant.

Det är sällan intelligent att dra till med lite mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noga så att var del vatten har pulver. Om du ej åstadkommer det här så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli helt meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än en skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver tänka på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att förstå exakt hur man ska mixa så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för samtliga

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att avlägsna mossa i trädgården så ska du överlägga om det här sannerligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att fixa jobbet.

För äldre personer samt andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte jämt den ultimata lösningen. Det blir alldeles enkelt för krävande att kånka vattenkannan. Vill ni veta mer Klicka Här köpa järnsulfat. Man ska även fundera på att man behöver gå sakta fram vilket kan bli tungt för somliga varpå mossa GTI eller egen blandning i ejektordunk är ett bättre val.