Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som äger samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi handlar i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är framförallt att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft samt större påverkan på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är detta den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt besläktade med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel på daglig basis, speciellt personer som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett varaktitg inslag i kosten. bantning för ungdom
.

Att sänka blodsockret är gynnsamt för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket åstadkommer att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överflöd, så minskar alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utbredning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att få effekt?

Det är en undran som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det innefattar Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. få utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är oerhört hälsofrämjande – och gott!

Det är något man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket betydelsefull faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som tillämpar lågkolhydratsdieter som Atkins samt LCHF har likaså något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Köp högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den relativt enkel att hitta. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt