Saigonkanel och dess effekter på träning

Title=Ketos och Saigonkanel
Tags=Ketos med Saigonkanel
Category=1
UserCategories=Saigonkanel|bantning|socker|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Maximera ketos med hjälp av Saigonkanel

Det existerar ett kroppsligt läge som uppnås av ketogena dieter, vilket innebär att ett kraftigt reducerat intag av kolhydrater får kroppen att drivas av ketoner istället för glukos, och övergången från glukosdrivande tillstånd till ketos märks av på skilda sätt. En acetonliknande andedräkt är en vanlig effekt, likaså övergångsbesvär som sömnighet, irritabilitet samt oförmåga att fokusera som vanligt. Dessa bekymmer är hastigt övergående och när man väl hamnar i ketos blir man mer balanserad samt effektiv än förr.hård bantning
.

En del lågkolhydratare har dock tufft att hamna i ketos, hur noggranna de än är med sitt reducerade kolhydratsintag och en möjlig orsak är för att deras bukspottskörtel inte reglerar insulinutsläppet som den bör och släpper ut långt mer insulin än nödvändigt.

Vad flera källor nu har insett är att Saigonkanel, egentligen all kanel men framför allt Saigonkanel, slungar in denna grupp personer i ketos, med så lite som ett halvt gram om dagen. Det finns inga studier ännu på det, men erfarenheter tyder på att det finns logik bakom företeelsen.

Ketos och fettförbränning

Man eftersträvar vanligtvis ketos för att det är ett fettförbrännande tillstånd. När det inte finns någon glukos att tillgå så bryter kroppen ner fettvävnad till fettsyror som sedan blir till ketoner i levern. Lagrat fett konverteras således till energi vilket innebär att tillståndet effektivt bränner bort oönskade fettdepåer. Detsamma sker när man fastar – alternativt svälter.

Flera personer är lyriska över att kunna äta förhållandevis ohämmat av saker som inte består av kolhydrater och ändå effektivt förbränna fett, därför har dieter som Atkins samt LCHF vunnit så mycket mark.

Nya rön om lågkaloridieter

Nyligen genomförde man en enorm sammanställning av över 16 000 vetenskapliga rapporter utförda på LCHF. Bara 68 av dessa 16 000 rapporter höll tillräckligt hög nivå för att kunna ligga till grund för omskrivningar över hur kostrekommendationer för behandling av kraftig övervikt kan ändras.

Sammanställningen visar att just lågkolhydratsdieter, som Atkins samt LCHF, är de dieter som fungerar både snabbast – och på sikt. Dessutom har man inte funnit några negativa hälsoeffekter.

Långsiktiga effekter av ett ketogent tillstånd

Det finns inga långtidsstudier av vad lågkolhydratsdieter åstadkommer med kroppen under längre tid, men det finns inget överhängande hot mot hälsan enligt de efterforskningar som har genomförts hittills.

Max fyra gram Saigonkanel om dagen

Saigonkanel kan effektivt bidra till stadig ketos, så eftersträvar man det bör man överväga ett dagligt intag av Saigonkanel på mellan 1-4 gram. Mer kan vara skadligt på grund av kumarinet i kanelen. Ett överdrivet intag av kumarin kan leda till leverbesvär, vilket är illa, men det ska mycket till.

Handla Saigonkanel

Saigonkanel – Cinnamomum loureiroi – går även under namnet vietnamesisk kanel och finns idag ännu endast att köpa i välsorterade hälsokostbutiker, och på nätet. En avancerad spekulation tyder på att vi kommer att se betydligt mer Saigonkanel på marknaden inom en snar framtid i takt med att insikten om dess fantastiska viktminskningsegenskaper lyfts fram.

När man handlar Saigonkanel bör man säkerställa att den är fräsch eftersom den förlorar sin styrka i takt med att den åldras.
Date=Range
Date1=2017-07-01
Date2=2017-08-31