Saigonkanel och ketos

Det finns mängder av fördelar att hitta med ketogena dieter som exempelvis Atkins och LCHF. Att kunna äta sig mätt på goda saker och ändå gå ner i vikt är för många ett drömscenario som blir riktigt tack vare den ketos som kroppen försätts i när den inte får i sig kolhydrater. Vissa har besvärligt för att hamna i ketos hur oerhört de än anstränger sig, vanligtvis därför att deras insulinkänslighet är låg – då är det dags att prova Gert Strand AB:s Saigonkanel!

Vad är Saigonkanel?


Kvalitetskanel från Vietnam via Gert Strand AB

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanelen, som är den sorten vi hittar i de flesta matvarubutiker. Saigonkanel är dock mycket rikare på såväl smak som goda egenskaper än vad lågpriskanelen är – och svårare att få tag på. bantning inspiration
. Nu blir det dock plötsligen lättare att få tag på kvalitetssäkrad vietnamesisk kanel, eftersom Gert Strand AB inkluderar denna fantastiska krydda i sitt sortiment.

Saigonkanel växer i centrala Vietnam, någorlunda långt från Saigon fastän sitt väletablerade smeknamn, och besitter fantastiska egenskaper ur oerhört många skilda perspektiv. Ett av perspektiven är att vietnamesisk kanel stöder kroppen att klara av ketos genom att lyfta insulinkänsligheten och bilda balans i systemet. Att det skulle vara något så enkelt som just kanel för att åstadkomma denna lilla knuff var det förmodligen inte många som gissade, men djupdyker man lite i ämnet så blir det så småningom väldigt självklart.

Höjer insulinkänsligheten

Kanel har länge ansetts nyttig, för diabetiker särskilt, med tanke på att kanel balanserar blodsockervärdet, man slipper de västa topparna och de djupaste dalarna. Nu visar det sig att just Saigonkanel skänker dessa effekter mångfalt.

Saigonkanelens fördelar i kampen mot fettet

Ifall man är en ordinär konsument som äter lite av varje, dvs. att man inte tillskriver sig någon särskild, kolhydratsreducerad diet, så har man även fortsättningsvis allting att vinna på ett kontinuerligt intag av Saigonkanel. En undersökning visar att Saigonkanel kan öka förbränningen av blodsockret i fettcellerna upp till 20 gånger normal fart, samtidigt som samma kanel öppnar upp i musklerna till energin att träda in. Saigonkanel hjälper kroppen att bränna loss fettmolekyler från fettvävnaden medan den hjälper energin att ta sig in i musklerna. Bättre hjälp att komma i form hittar man inte i någon kemisk medicin.

Hur får man i sig Saigonkanelen?

Eftersom Saigonkanel innehåller en tämligen hög halt av kumarin som är ett giftigt ämne och vid extrem överdosering kan resulteraiI leverproblem, så rekommenderas man att maximalt äta fyra gram vietnamesisk kanel om dagen. Antagligen kan man öka dosen något ifall man är storvuxen. Så lite som ett gram har visat sig ge god effekt för att hamna i ketos, så det ultimata är om man kan experimentera sig fram till en dos som känns tillräcklig åt en själv.

Kanel är smakligt på massor av saker, det är ju trots allt för smakegenskaperna som kanelen är känd för över hela världen. Ha en aning vietnamesisk kanel i kaffet så får du en ny spännande upplevelse. I kötträtter och efterrätter är kanel också en given ingrediens.

Handla Gert Strand AB:s exklusiva Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.