Vietnamesisk kanel bidrar till en sund livsstil

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Den vanliga Kassiakanelen som vi handlar i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda hjärtligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och bidrar till ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin säregna smak som vi med stor entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som vanligtvis används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att motverka svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften är motbjudande. Människor som vanligtvis råkar ut för svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då i synnerhet vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och uppenbara indikationer finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så rejäl att man omöjligt skulle kunna äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel ökar insulinkänsligheten

Allt ovan är egentligen häftigt nog, men det finns ytterligare anledningar till varför man ska testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har vanlig Kassiakanel likaså, men inte i samma omfattning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel kontinuerligt – det är en relativt fantastisk siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Vill man öka sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då ges man en riktig rivstart på dagen. Om man därefter dessutom tar en hastig promenad på 45 minuter förstärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte helt otippat – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel även Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning 4 veckor
.