Vietnamesisk kanel skapar blodsockerbalans

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel bidrar till ännu bättre effekt än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det skänker en rad olika goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.

Relevant att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite olika sorter att botanisera bland så en snabb genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi normalt hittar i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en obefläckad skatt åt hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därutöver verkar den främja ett ketogent tillstånd i kroppen.

Folk som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Somliga har dock tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka fenomenal effekt efter enbart någon dag. Det hänger förmodligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett stabilt läge av ketos. bantning 14 dagar
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!