Slushkoncentrat med smak av klassisk Cola

Hemmagjord slush

Sorbet, fryst yoghurt och slush är något som de flesta av dagens glassmaskiner kan göra. En bristvara ute i handeln är dock koncentrat för att göra ordentligt goda slush – fram till nu. Gert Strand AB har med sitt framgångsrika smakkoncept Aromhuset tagit fram en ljuvligt god och uppfriskande arom tilltänkt speciellt för slush. Detta slushkoncentrat heter Aromhuset Cola Slush Koncentrat och fungerar i alla olika varianter av slushmaskiner – oavsett fabrikat eller modell.

Aromhusets Cola Slushkoncentrat

Aromhusets slushkoncentrat smakar alltså cola och kan på bästa sätt jämföras med danska Jolly Cola – en ljuv, uppfriskande smak som i manér med vanlig Coca-Cola, om ännu möjligen snäppet sötare. Varje flaska koncentrat består av 500 ml och rekommenderad dosering är 1+5, alltså en del slushkoncentrat samt fem delar vatten.

En enorm hit bland barnen

Få saker är så mumsiga och uppfriskande som slush och Aromhusets slushkoncentrat fungerar lika fint att nyttja i organiserad verksamhet som för enskilt bruk. Det finns lite skilda varianter av namnet, en del kallar denna isdryck för Slush Ice, medan andra vänder på det och kallar det Ice Slush, men bara Slush är likaså vanligt.

Det är en förfriskning bestående av krossad is och denna is är alltså smaksatt med en olika söta och friska aromer smak. Den vanligaste smaken är just Cola, men också olika frukt- och bärsmaker i likhet med glass, som jordgubbe, banan, apelsin och blåbär är omtyckt. Om man handlar en slush på ett ställe där det finns massor skilda smaker att selektera bland kan man vanligtvis be att få kombinera olika smaker och får då också en flerfärgad slush – speciellt barn brukar vara helgalna efter slush, för det både smakar härligt och ser helfestligt ut!

Vanliga platser som vanligtvis serverar eller säljer slush är nöjesparker, lekinrättningar, stora varuhus, kaféer, godisbutiker m.m. Smaken av en slush är kraftfull, på ett uppiggande vis. Det påminner en aning om läsk, men utan kolsyra, och kallare; Det är ganska likt saftis, men i mjukare, drickbar variant.

Gör egen slush utan slushmaskin

Man kan göra egna slush hemma, utan glassmaskin, utomordentligt för den slushsugne som inte vill satsa ekonomiskt i en maskin utan att vara säker på att den kommer att användas kontinuerligt. Vill man prova att producera en egen slush kan man gå tillväga såhär:

• Djupfrys en kopp över natten så att den är helt genomfrusen.

• Fyll bägaren med slushmix och rör om ordentligt till dess mixen blir som krossad is i konsistensen.

Det känns som trolleri att göra egen slush på detta sätt, men det fungerar fullständigt utmärkt! Så länge temperaturen på bägaren är riktigt iskall så fungerar det utmärkt.

Vill du testa att göra egen slush i hemmet, eller driver du måhända redan en rörelse som har slushmaskiner och letar efter bättre/mer prisvärda slushmixfabrikat? Då är du välkommen att testa Aromhusets nya slushkoncentrat Cola, den finns att handla på www.allt-fraktfritt.se.

Aromhuset ger smak åt Sverige

Aromhuset säljer sedan tidigare också med stor succé aromer för kaffe, läsk, bordsvatten och vispgrädde. Flertalet av dessa är fria från såväl socker som sötningsmedel vilket har medfört stor efterfrågan. Alla Aromhusets koncentrat finns att köpa på Gert Strand AB:s fraktfria webbplats allt-fraktfritt.se.