Det fungerar att söta med SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare sätt än med strösocker

Jättemånga kan inte ens tänka sig ett liv förutan att kunna söta.

sötningsmedel

Numera finns det alternativ som inte åstadkommer en viktuppgång. SACKARIN är ett av många exempel på sötningsmedel man kan använda med rent samvete.

Dock SACKARIN är absolut icke det enda eller ens det effektivaste alterntivet till normalt strösocker.

Allaredan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN såsom SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att söta java och te. SACKARIN har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens kompletta matsmältningssystem utan att tas upp alls.

En gudasänd present för alla diabetiker. Det är en smått osannolik sötningseffekt jämfört med strösocker på 500 gånger, dessvärre med en bismak av metall.

Ett ytterligare alternativ är Sukralos såsom SÖTNINGSMEDEL som har ett fåtal kalorier och smakar riktigt gott.

Sukralos kan hettas upp och brukas på grund av detta ofta för bakning eftersom det oxå ger 500 ggr sötning. Sukralos är tillverkat av socker.vilket är orsaken till att det smakar strösocker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat som dock är svagare än Sukralos.Cyklamat är ett samlingsnamn för skilda salter ! samt har ungefär 40 gånger mer sötningseffekt än vanligt socker.

Ett mycket känt SÖTNINGSMEDEL är Aspartam som byggs upp av två olika aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Aspartamet i sig kommer vid bruk brytas ned till Fenylanin och det säljs såsom ett preparat för dem såsom vill gå ner i vikt.

Aspartam har ett fel, att det smakar kemikalieaktigt.

Det finns även 100 % naturliga medel och dessa har blivit mycket populära

Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.

Så då Stevia (såsom även kallas sötflockel) släpptes på marknaden blev många glada.
Stevia finns att tillgå såsom sötströ och är såsom namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än normalt strösocker. Denna sötning är cirka 18 gånger sötare än med vanligt strösocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. I andra steviasötmedel blandar fabrikanterna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.

Ifall inte Stevia “faller dej på läppen” kan hända du som ersättning ska testa Erytritol ett naturligt sötningsmedel du annars hittar i äpplen och päron. Ser ut och smakar som socker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.

Liksom Sukralos är Erytritol svårt att hitta i butiker men båda finns online både på prisad och allt-fraktfritt.se.

Du ska stoppa i dig stora mängder av articifiella SÖTNINGSMEDEL för att det ska anses vara farligt.

Om inget av de naturliga sötningsmedlen passar dig kan du ju alltid prova dig på SACKARIN eller Sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt personlig är det din egen såsom ska avgöra vad såsom blir din favorit.