Betting Exchange – Spelbörs vad är det för något?

En spelbörs kan man beskriva lite som den nya sortens betting som ger högre odds, alldenstund det nu är spelarna själva som sätter de där, istället för som fordom, då bookmakers stod för det jobbet. Med högre odds blir också vinsterna högre och därför spelar allt fler idag med assistans av en spelbörs. Spelbörsen lever på provision från dom som vinner, upp till 5%.

Bäst spelbörs-odds på detta brukar det vara HÄR.

Traditionellet sett så är det en bookmaker som sätter oddsen för ett spel, det är också den som samlar in alla de pengar som folk satsar. Utan en bookmaker ser spelsituationen väldigt avvikande ut, det blir spelarna själva som får placera oddsen mot varandra genom spelbörsar, vilket ger högre odds samt högre vinstsummor. Mer info: På denna sajten

Man sätter med en spelbörs sina pengar på ett tävling eller en lirare, precis som vanligt samt när man vinner betalar man bara en liten belopp i provision. När man förlorar utgår ingen debitering samt man förlorar endast den summa man har spelat för.

En grundförklaring av börsen är att det är en marknadsplats där man handlar med aktier alternativt andra handelsdrivna varor som ex. olja, spannmål och el. På en spelbörs fungerar systemet i stort sett likadant, fast handelsvaran är odds för olika spelevenemang.

Spelande, oavsett vad det är man satsar sina pengar på, är riskfyllt. Hade det funnits en möjlighet att med hög säkerhet hitta ut vem som skall vinna ett lopp eller match, så hade spelkonceptet försvunnit omedelbart. Chansen att vinna stora pengar på spel finns, med oddsen är väldigt små. Med en spelbörs ökar oddsen något och samtidigt ökar oxå vinsterna. Man har därmed allt att vinna på att lämna sin bookmaker och gå över till en spelbörs. Man kan oxå begagna sig av en spelbörs för att lägga så kallade sure bets, alternativt säkra spel, som det alltemellanåt kallas på svenska.

Vad är det då med högre odds som skänker spelaren ett bättre utgångsläge?

Ju högre oddsen är på ett spel, desto större vinstsummor finns att inbringa för den som vinner. Om en bookmaker tar en speciell debitering så blir oddsen till spelarna automatiskt lägre, vilket gör att spel via en spelbörs alltid har möjlighet att ge högre odds än spel genom en bookmakersajt. Därjämte ökar oddsen ju fler lirare som är med. I övrigt fungerar spelbörsen precis som en vanlig spelsajt, man kan back odds och lay odds alternativt spela enligt olika spelsystem.

Detta med att spela tillfredsställer många människors behov av spänning, chansning samt hopp om framtiden – i alla fall för en tag. Denna stund varierar beroende på person samt fas i livet. Somliga behöver nya spelkickar var dag, medan andra nöjer sig med att satsa någon gång alltemellanåt. Några har sitt spelande som en rit att genomföra vid en viss tidpunkt var vecka, antagligen på fredagseftermiddagen, efter arbetsveckans sista timme, alternativt på söndagen, som en uppladdning av handlingskraft före en ny arbetsvecka. Vissa satsa själva i lugn och ro, medan andra lirar i ansamling.

Hurdan man lirar är upp till en själv, man får ta eget ansvar. Dock måste man vara över 18 år gammal samt se till att spelandet inte leder till ett besvärligt avhängig. Det kan gå väldigt fort att förlora spelvett när man alltid är på jakt efter den där stora vinsten som säkrar ens framtid.

Det finns idag 2 ledande spelbörser på marknaden och alla 2 har sin bas på de brittiska öarna. Betfair är brittisk medans Betdaq är Irländsk. Båda är riktigt bra spelbörsar samt värda att investera sina pengar på. Någon svensk spelbörs värd att ange finns inte. ComeOn har haft en bra spelbörs men fick inte volym. Parbet var bra men det samma hände. Redbet var fantastisk men övergick till oseriöst agerande och är idag ett ett spelbolag man skall hålla sig långt borta från. Allt för många har fått sina konton stängda och aldrig sett sina pengar igen. Redbet är listade på bad-bookmakers. http://tv-3bet.com/vad/redbet-pungar-ut-over-2-miljoner-i-skadestand-i-forlikning/