Hemligheterna bakom LCHF-kosten

LCHF god och väldigt hälsosam kost

Är du LCHF-frälst pga alla de fantastiska effekterna dieten gett dig i form av viktnedgång, balanserat blodsocker och försvunnet sockerbegär? Välkommen till en stor klubb!

Kanske känner du dig likväl lite deppig för att du bara äter ägg, kött samt sås, morgonmål, lunch och aftonmål samt känner att matbiten i livet – trots att du äter gott – har blivit för begränsad samt upprepande.

Sötsuget är i sanning borta, men det vore likväl mysigt att då och då få äta en god efterrätt, eller att kunna ta en macka till frukost, istället för ägg alternativt yoghurt som valet just nu står emellan. Inga problem.

Saker man saknar och vad man kan hava som substitut

Att få bre ett tjockt lager smör samt toppa den med en aptitlig skinka eller salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are går bort den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att anföra. Alternativt?

En aning beroende på hur strikt man är med LCHF så kan man hitta mängder av olika brödrecept på internet och i särskilda LCHF-kokböcker som faller inom ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer och nötter av annorlunda art och krydda med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika och massiva än vanligt fralla samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att backa till smaklöst, svampigt franskbröd.

Bakverk samt andra godis

Godis då? Det finns hur mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia samt Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man skapa fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar och god. Mörk choklad fungerar i små mängder samt nötter är alltid gott i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are inkluderar tiramisu, cheesecake, chokladbollar, pajer och isglass. Bara fantasin sätter halt samt där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så god att man kan förtära den med slev. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – innehållslös. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste samt kastar brödet alternativt en del av det. Entrecote med Pommes – dän med pommesen.
Man lever bra som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man använda de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som nuförtiden också finns i risvariant, alternativt så kan man begagna sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på internet. Som ersättare för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man hettat upp i micron så den börjar rinna.

Smaksättare och aromer

För att smaksätta sitt kolsyrade vatten måste man testa Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla skänker fräschör samt piff till ens bubblor helt utan att tillsätta några kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt bubbelvatten är godare än smaklöst samt dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka samt Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, dessutom från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Absolut godare för man kan justera både kolsyremäng och smakstyrka helt som man vill ha det.

Aromhuset har oxå färgglada smaksättare till vispgrädde som funkar bra oxå till yoghurt och vill man ha lite arom av choklad, hasselnöt alternativt vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets urval går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.

The post Hemligheterna bakom LCHF-kosten appeared first on Sockerfri.