Hitta formen med LCHF

Gå ned I vikt medans Du äter lyxmat samt utan att svälta och vara vrålhungrig

Att gå hungrig är vidrigt och går totalt gentemot vår natur. Instinktivt vill vi förtära när vi känner hunger och att trycka bort hungerskänslor är enormt besvärligt samt plågsamt. Alltemellanåt klarar man det ett tag, men i de flesta fall trillar man ganska snart samt då har hungern blivit en dylik vurm att man äter mer än man skulle hava gjort om man ätit när man började beröra sig hungrig. De allra flesta dieter som finns för att hjälpa människor att gå ner i vikt kräver att man klarar av att gå omätt, att man lyckas motstå sina instinktiva behov ideligen. Det finns människor som klarar detta, men de är dessvärre få.

Det finns emellertid dieter som låter en äta tills man är helt mätt, dessa brukar utesluta kolhydrater och fokusera på protein samt fett, eller bara protein. Denna typ av dieter har varit i ropet nu i flertal år och får fler och fler utövare. Några av dem heter LCHF, LCHP/Dukan och Atkins.

Bli av med sötsug

När man utesluter eller drastiskt drar ner på kolhydrater så händer en massa förändringar i kroppen. För det första måste kroppen hitta ett eller bränsle till den glukos som via kolhydrater annars står för energin. Vad som händer är att kroppen istället själv måste alstra ketoner, vilka tas från lagrade fettceller. Fettförbränningen ökar därmed markant under en ketogen diet, som det kallas.

När kroppen är i ketos händer en folksamling sköna don för den som vill gå ned i kroppsmassa. Hungerskänslor minskar samt sötsug går bort efter ett tag helt och hållet. Dessutom blir fettförbränningen högre så även o man äter en fullkomlig del så bränner man bort det snabbt.

Träning och LCHF

LCHF samt andra kolhydratreducerade dieter brukar kunna kritiseras ganska hårt. Ett populärt argument är att hjärnan avgår fungera samt att man inte kan prestera bra vid träning. Alldeles i början, när man absolut har lagt om sin diet från kolhydratspackad till kolhydratssnål, så kan man drabbas av både seghet i skallen samt muskelsvaghet.

Man kan beröra sig trött samt få huvudvärk samt till och med bliva deppig. Allt detta är emellertid kortvarig. Avhängig på hur djupt fallen man var i kolhydratsträsket när man påbörjade LCHF-dieten kan tiden för dessa omställningsbesvär fluktuera, det kan ta allt från ett litet antal dagar till flera veckor men när omställningen antagligen är gjord upplever man nya höjder av energi, energi samt tydlighet.

Två grupper inom LCHF

Det finns ett par tydliga grenar inom LCHF; de som tillåter vad som helst i kosten så länge det inte innehåller ett litet antal kolhydrater; och de som förespråkar ren mat utan sötningsmedel, glutamat samt smakessenser. Den första gruppen experimenterar med sötsaker sötade med aspartam, stevia alternativt Sucralose (klart bäst, det endaste som smakar som socker) samt smaksatta med vaniljessens, kakao eller aromer från t ex Aromhuset.

Aromhuset är ett trade mark som saluför bordsvattenaromer i över 20 smaker, 4 kaffearomer och 5 vispgräddearomer. Dessa kan användas till allt från bubbelvatten till grädde, yoghurt, fika samt andra varma samt kalla drycker. De innehåller noll kolhydrater samt noll kalorier men mycket av aptitlig smak som man inte behöver sakna. De som sållar sig till den andra gruppen LCHF:are menar att LCHF är en hälsans diet samt att själva grundidén med den förstörs om man inkluderar en massa artificiella ämnen.

The post Hitta formen med LCHF appeared first on Sockerfri.