Använd lustgas patroner för en fluffigare grädde

Nuförtiden använder man sig utav lustgas i patroner till gräddsifoner, för att få en luftigare grädde, till t.ex. sina bakelser, såsom en gräddtårta.

Lustgas

Lustgasen, N20, upptäcktes av en man som hette Joseph Priestly, år 1773. Det var även Joseph som upptäckte syrgasen ett år tidigare. Gasen blev känd och började användas inom diverse områden som hos t.ex. läkare.

Lustgas är en gas som finns bland annat i patroner som används i diverse gräddsifoner. Den hjälper en att uppnå den konsistens man önskar att sin grädde ska ha på nolltid. Perfekt när man har bråttom och kanske behöver vispad grädde på toppen av sina bakelser inför en fest.

Lustgas patroner och dess påverkan

Lustgas även kallat för dikväveoxid, är inte brännbart. Det är däremot en gas som hjälper dig att hålla grädden fräsch, jämfört med luft som ger upphov till härskning av fetter. Håll din grädde fluffig under dagen tills att du behöver använda den i t.ex. en maträtt eller på toppen i en kopp kaffe.

Gräddsifoner

Sifoner har en lång historia av användning sedan de för första gången tillverkades och kom ut på marknaden. Det finns två olika sorters sifoner som de flesta kök och barer använder sig utav och dessa två kallas för Sodasifon och Gräddsifon.

En sodasifon används för att helt enkelt fixa kolsyrat vatten. Denna produkt upptäcktes för första gången under år 1829 av två fransmän. Sodasifonen var väldigt populär mellan år 1920-1930, men de försvann mer och mer från marknaden då det började säljas kolsyrade drycker runt om i diverse butiker.

Förutom en sodasifon finns även en gräddsifon som är en produkt som vispar perfekt grädde åt dig. Man behöver inte längre vispa grädden med en vanlig handvisp och få ont i armen efter en stund. Eller med en elvisp och få torkad, vattning grädde i en skål om man inte använder den på direkten.

Med en gräddsifon kan du istället låta produkten göra allt jobb. Få en fluffigare grädde i t.ex. en semla, såsom det är i bagerierna med hjälp av en effektiv gräddsifon och en av de patroner till gräddsifon som du har hemma.

Processen av att använda gräddsifoner är enkelt för alla. För att vispa din grädde, är det bara att fylla behållaren med grädden, sedan skruva på en av de lustgaspatroner som du har hemma. Därefter är det bara att trycka på handtaget till sifonen, som släpper ut grädden blandat med lustgasen ifrån en patron som är fastskruvad på sifonen.

När grädden kommer ut ur din gräddsifon är den luftig och redo att användas till vad du än vill ha den för. Perfekt för bakelser såsom tårtor eller för att lägga in i din GI mat.

En gräddsifon har flera fördelar som gör den unik, när man vill ha vispad grädde. En av de fördelarna som spelar stor roll hos flera köpare är dens kapacitet att förvara grädden fräsch, tack vare lustgasen, men även för att själva behållaren är sluten. Något som även är praktiskt med en gräddsifon, är att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet.

Köp lustgas patroner i din närmaste elektronik butik, så är du redo att fixa vispad grädde med din gräddsifon hemma.

The post Använd lustgas patroner för en fluffigare grädde appeared first on Graddsifon.