Lustgaspatroner till din gräddsifon hemma

När du ska använda en gräddsifon för att vispa grädde hemma till t.ex. en tårta, måste man även använda så kallade lustgaspatroner. Dessa patroner till gräddsifon, hjälper dig att få den luftiga grädden som du söker efter.

Lustgaspatroner

Lustgaspatroner för en gräddsifon innehåller lustgas, även kallat dikväveoxid. Man behöver inte oroa sig för att använda denna gas, för den är inte brännbar. Fördelen med att använda lustgas i sin gräddsifon istället för vanlig luft, är att de inte orsakar nedbrytning av fetter och på detta sätt håller den grädden fräschare längre.

Grädde

Grädde är en perfekt smaksättare som flera använder varje dag i sina maträtter och bakverk runt om i världens alla hörn. Det ger en sötare och godare smak som kan passa bra i t.ex. olika såser. Grädde används även i diverse GI mat och drickor som en kopp varm choklad eller cappuccino.

Grädde är i grund och botten en vattenemulsion av fett som har separerats ifrån vanlig mjölk. När det handlar om grädde använder man för det mesta endast komjölk. Grädde brukar även homogeniseras om den har en fetthalt som är mindre än 40 %, så att den inte ska skikta sig.

Men om grädden har en fetthalt som är över 40 %, kallas det för vispgrädde och behöver inte homogeniseras för att den inte ska skikta sig. Tack vare att den enkelt kan tillsammans med en vanlig visp eller gräddsifon, använda sina fettdroppar för att binda luften till en solid skum.

Det finns flera olika produkter som kan användas för att få din grädde vispad till den luftiga konsistensen man behöver till t.ex. sina bakelser. Vissa använder sig utav bland annat en vanlig visp som man själv manuellt vispar grädden med. Dessa kan man finna i diverse material såsom plats och metall, men det brukar sluta med att man får ont i armen, vilket är väldigt onödigt. Sedan finns det även elvispar tillgängliga, dessa gör jobbet, men man måste använda det man har vispat direkt om man inte vill att det ska torka ut.

Den produkt som slår de mesta är däremot en gräddsifon med sina lustgaspatroner, som gör jobbet åt dig, men även förvarar din grädde som den är efter att du har vispat den. Behållaren hos en gräddsifon är sluten och gör det möjligt för dig att lägga den åt sidan och använda den senare igen. Sifonen är även liten och tar inte mycket plats i ens kylskåp.

Man kan finna alla de olika produkter som kan användas för att vispa grädde via diverse elektronik butiker och via olika sajter via nätet.

Gräddsifon

Att använda en gräddsifon är någorlunda enkelt. Processen består av att man tar sifonen, fyller den med grädde. Sedan skruvar man på en av de lustgaspatroner man har. När detta är klart ska man bara trycka på handtaget till sifonen för att vispa sin grädde. Detta resulterar i att grädden kommer ut ur behållaren blandat med gasen ifrån patronen, vilket får grädden att bli luftig som en vispad grädde ska vara.

Gräddsifoner och dess lustgaspatroner fixar en snabb vispad grädde, som även håller sig fräsch länge i ditt kylskåp.

The post Lustgaspatroner till din gräddsifon hemma appeared first on Graddsifon.