Vad för slags patroner till gräddsifon behöver man

Patroner till gräddsifon, finns det gott om. De patroner till gräddsifon som används när man t.ex. vill vispa grädde, är för det mesta så kallad lustgaspatroner.

Man kan köpa dessa sifoner i de flesta elektronik butiker som finns nära ens hem, men man kan även få tag i en gräddsifon via nätet.

En gräddsifon med patroner har säkert de flesta människor som bakar eller lagar mat hört talas om. Det är den mest effektiva lösningen för de som söker ett enkelt och snabbt sätt att fixa vispad grädde.

Det finns flera fördelar med att använda en gräddsifon när man vill vispa grädde till sin t.ex. bakelse. Bland annat kan man förvara den grädde som man har vispat med en gräddsifon. Den kommer inte att torka och bli oanvändbar, som det skulle ha blivit om du hade vispat i en skål med t.ex. en elvisp. Behållaren hos en gräddsifon är sluten och lämnar grädden exakt som den ska vara, redo att användas när man behöver den.

En annan praktisk fördel hos en gräddsifon, är att den är så liten att den kan läggas vart man än vill ha den i kylskåpet hemma.

Grädde är något som används ofta i diverse måltider och bakelser. T.ex. används grädde ofta i diverse GI mat. GI mat står för Glykemiskt Index och är ett mått som flera använder, när de vill kontrollera hur snabbt vissa kolhydrater i en viss måltid bryts ner i kroppen. GI recept används för att få en nyttigare kost och för att gå ner i vikt.

Grädde är även en bra smaksättare för diverse maträtter och såser. Den används också för dekorering och fyllningar i olika bakverk som en jordgubbstårta.

Grädden är en så kallad vattenemulsion av fett. Det har separerats ifrån mjölk, för det mesta handlar det om komjölk. Grädde brukar homogeniseras så att den inte ska skikta sig. Men detta är inte nödvändigt när grädden har en fetthalt som når över 40 %.

Grädde med en fetthalt som är över 40 %, kallas för vispgrädde. Att den kallas för vispgrädde beror på att dess fettdroppar har förmågan att enkelt binda luft till en solid skum form, när man vispar grädden med t.ex. en elvisp eller gräddsifoner.

Gräddsifon

Sifoner har används länge i vårt samhälle, tillsammans med sina patroner till gräddsifon. Den första sifonen var en så kallad Sodasifon som användes för att fixa kolsyrat vatten. Den tillverkades under 1829 av två fransmän. Men gräddsifonen är en av de mest kända produkterna som finns i flera kök runt om.

För att vispa grädden, används en sifon tillsammans med patroner till gräddsifon som är fyllda med dikväveoxid. Dikväveoxid även kallat för lustgas, är en gas som är inte brännbar.

För att använda produkten, fyller man behållaren med grädde och skruvar på en av de patroner till gräddsifon som man har. Sedan är det bara att trycka på handtaget för att släppa ut grädden. Den kommer ut ur sifonen blandad med gasen ifrån patronen, vilket gör att grädden blir luftig. Nu har man en färdig vispad grädde som kan användas till t.ex. en bakelse som en semla eller på ytan av en varm kopp choklad.

Skaffa patroner till gräddsifon och börjar även du vispa din grädde perfekt, luftig och snabbt.

The post Vad för slags patroner till gräddsifon behöver man appeared first on Graddsifon.