eMagento internetshop är en internetbaserad shop utöver det vanliga

eMagento, i vanligt tal Magento, är kanske europas bästa web-shop. Den finns i gratisvariant samt tillhandahålls – vanligtvis dyrt – av ett stort antal företag.

Magento är en open source-baserad webplattform för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den programmerades av Varien (nu Magento Incorporated) med hjälp av kodare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra records. Här finns mer info: Klicka Här

Magento Community Variant är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar ett flertal företag i Eu som arbetar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd nedlagd tid. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda application kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna internetdomäner.

Magento går också att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna matas in automatiskt. Dessutom finns plug-in som lägger all information i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktsedlar och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till några minuter.