Garnera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har flertal användningsområden och eftersom den är helt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är verkligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Naturligtvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid utmynna i lite främmande eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är oerhört goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med en aning mer exotisk arom och riktigt dynamisk grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.