Glycerin ser till att såpbubblorna blir riktigt stora

Såpbubblor förundrar samt underhåller vuxna såväl som barn. Ifall du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en mix med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flertal matvaror och drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det verkligen säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg alternativt lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var minsann en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk procedur som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan alstra glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin införskaffa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att också titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och festlig nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett verktyg som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Därpå så är det enbart att bringa verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. glycerol olja data

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan även leka med dem i badrummet. Man kan rentav skapa bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt fullständigt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att frambringa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därefter kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig icke farlig. Om man även har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran samt glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Det här bör du självklart undfly men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck samt för hudvård.