Grädde och yoghurt med smak av melon

En av två nykomlingar från Aromhusets kategori för vispgräddearomer är Melon som gjort succé ute i handeln. Vispgräddearom med smak av Melon ger grädden god, saftig smak av melon samtidigt som den ger färg åt grädden oerhört piggelingrön. Detta är en utmärkt produkt att nyttja till allt från tårtor och bakelser som till den naturliga morgonyoghurten.

Det är Gert Strand ABs framgångsrika varumärke Aromhuset som lanserar de två nya smakerna för vispgrädde, Melon och Banan. Banansmaken var given, dels för att den gula kulören behövdes i utbudet, men framför allt därför att banansmaken är så älskad och användbar i många varierande sammanhang.

Melon är en exotisk frukt som inte alls är lika allmänt använd som bananer är, men dess söta, mjuka arom är jämt uppskattad av stor som liten. Man önskade skapa en arom med grön färg och snabbt valde man att producera en vispgräddearom med smak av Melon som sista nytillskott för denna gång. Valet var förståndigt för melonaromen är alldeles ljuvlig! Smaken känns så fräsch och ljuv på samma gång och har man väl börjat äta av den så är det svårt att sluta. En favorit är att blanda 2 ml vispgräddearom Melon i morgonyoghurten och sedan droppa ner en droppe Sucralose och röra om redigt. En söt, smakrik frukost som man står sig länge på och inte ett uns av onödiga kalorier eller kolhydrater får man i sig.

I en tid där allt fler vill intaga allt färre kolhydrater är efterfrågan på kolhydratfria sötsaker hög och med Aromhusets vispgräddearomer blir det plötsligen så simpelt att baka goda sötsaker som tårtor och glass utan att peppra dem med sockriga ingredienser. Det finns en mängd recept på LCHF-vänliga tårtbottnar att baka och med vispgräddearom Melon från Aromhuset kan man dekorera tårtan med klargrön, melonsmakande vispgrädde – MUMS!

Aromhusets produkter finns bland annat att införskaffa på www.allt-fraktfritt.com och när man handlar Aromhusets produkter så medföljer en liten doseringspipett. Doseringen som gäller för vispgrädde är 3 ml arom per 2 deciliter vilket i praktiken innebär en halv flaskkork arom per deciliter. Man ska akta sig för att överdosera eftersom det kan lämna konstig bismak, men man kan gärna experimentera med mindre doser för mildare smak och svagare kulör. Det går också förträffligt att mixa aromerna för att framställa andra kulörer och spännande smakkombinationer.

En flaska visgräddearom med smak av Melon innehåller 30 ml essens och räcker följaktligen till två liter grädde vilket är en hel del grädde. Positivt är att Aromhusets smakessenser för grädde, kaffe och bordsvatten är små och därför inte tar någon som helst plats i skafferiet. De är dryga och ytterst prisvärda, det är definitivt idé att handla på sig några olika smaker av varje sort.

Barnen blir glada av Aromhusets vipgräddearom och sinnena tillfredställda och aromen kommer antagligen bli en klassiker bland smaksättarna på hyllorna i handeln såväl som i svenskarnas skafferier.

Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets Melon vispgräddearom är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.