Sovtex – varning för dåligt postorderföretag Sovtex AB, i Ängelholm

Denna information var först publicerad på katjon.com Länka gärna till originalartikeln så skojeriet får ett slut.

Varning för internetbutiken Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har konstruerat en egen variation av bedrägeri faktura.

Utan föregående varning lämnar man in ett påstått Betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten. Det är på minst 300 kronor + enligt lagen godkända påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, ränta 26% och liknande så man hamnar betydligt över 1000 kr. En produkt har inte beställts eller levererats.

Man påstår att “kunden” beställt produkter och sedan inte hämtat ut dem. I deras webshops halvmeterlånga “villkor” villkoras att om man inte hämtar ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minst 300 kronor för detta.

Det är denna “avgift” man skickar till KFM. Man anger då också att “kunden” (dvs. offret) aldrig hämtat ut eller mottagit sin beställning och struntat i påminnelser.

När sedan “kunden” kontaktar Sovtex AB I Ängelholm och upplyser att vi har inget beställt så säger man helt sonika att det har ni visst, man har dessutom fått inkassokrav upprepade gånger.

Bara betala så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till rättegång.

Vägrar man så går Sovtex vidare till Tingsrätten! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till Tingsrätten betalar som regel den som vägrat så långt.

Polisanmälan är närmast meningslöst, anmälan avskrivs sannolikt samma dag. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver knappast bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet felaktiga krav är nytt.

Då det är ogörligt för drabbade att bevisa att Sovtex AB hittar på alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på www om Sovtex, bl.a. har man skickat produkter som gratisprov till en känd bloggare. Sedan hotat bloggaren att skriva att Sovtex produkter var jättebra och länka till Sovtex. I stället publiserade bloggaren på sin blogg: http://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: http://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.