eMagento internetshop är en web-shopp utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen världens bästa web-shop. Den finns i gratisvariant samt tillhandahålls – som regel dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webbapplikation för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den utvecklades av Varien (nu Magento Incorporated) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra data files.

Magento Community Variant är den enda gratisversionen det finns av Magento. Men du hittar många firmor i Eu som sysslar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal webshoppar på egna domäner.

Magento går också att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktpapper och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till några minuter.