Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är i bostaden hela tiden och valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ jag medan jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på rätt fason, kan vara en livräddare för valpar samt kan också skänka dej lugn att kunna att din hundvalp är på ett säkert ställe, när du är upptagen alternativt borta! Hämtat från: valphagar.se.

Ett av de långa svaren – och detta kan agera ta vägen lite runt, men läs följande skrift noggrant – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten puppy alternativt flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom finns också några utav de sorgliga historier några andra valpägare har delat med jag under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten hundvalp till en kry vuxen, måste man undvika att din puppy får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Man kanske inte kan undvika samtliga hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första valp och du försöker lära dig skillnaden emellan en liten hundvalp samt en större – men jag antar verkligen att det är angeläget att du innehar så få perider med litet blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage stöder dej att uppnå detta.

Om du ej är bekanting med hypoglykemi hos valpar, blott för att summera – långt ned sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på födoämnen, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att äta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker och studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage nära dig, inte tillräckligt vila samt sömn, massor utav kinkighet alternativt gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt eller flåsande när det är hett – allt raderar välbehövlig kolhydrater från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt arbete under de första månaderna är att se till att frågor som dessa ej blir till några problem alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar inte är lämpliga allmän, samt hurså det är angeläget att du letar dej den tid man är gärna att investera, samt den vård samt stöd du är gärna att ge din puppy var dag av ditt liv!

Före man tillverkar beslutet att köpa eller ta hem en!

Så nu att replikera din be om något oerfaren – hurså ska du en valphage alternativt liknande fristad för din hundvalp?

Eftersom en valphage skänker allt det nödvändig ovan:

En bestämd plats, vari din lilla valp kan vara säker också utan kontroll.

Utan från skador och olyckor, och vari det inte kommer att hamna i trånga utrymmen där den ej bör vara i, när du inte ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan filosofera sig – alla skrymslen och vrår du antar att de inte kunde anlända in – gissa igen – de kan och ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var du än är, när man gör dina vanliga sysslor samt fortfarande vara i en bestämd miljö.

Man kan famna, kela samt tycka mycket om den, man vill blott ej riskera att man trampar på den, springer ut alternativt gömmer sej.

Och förresten – valpar känner till aldrig själva när de skall sluta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att äta alternativt dricka, samt sedan krascha en timme eller två efteråt.

En hundvalp kan hänga och vara med dig – blott ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, bör man behandla det som en mänskligt baby med dieter schema / rast / sova perioder, samt efter det att den nått den åldern – skall du fortfarande bearbeta det med enorm hänsyn när det gäller storleksbegränsningar, kolhydrater nivåer och säkerhet.

Detta var lite kort om hurså du ska en valphage till din nya familjemedlem, men det är flera flera anledningar varför det är bra med en ordentlig valphage, bland annat när du önskar att din hundvalp alltid skall känna sig trygg och när man skall exercera din puppy att bli rumsren – men det är att annat kapitel.