Använd banangrädde till tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak av banan har många användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är minsann inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp arom av banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det åstadkommer förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det. Läs mer här.

Självklart äger gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga sund, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i lite egendomlig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att kombinera för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med lite mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller Stevia kan man själv tillverka underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet.