Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har otaliga användningsområden och tack vare att den är totalt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. vispgrädde LCHF
Aromhusets gräddarom med arom från banan är minsann intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt smak av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det medför förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.

Självklart äger gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära nyttig, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och arom av banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för bästa effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i aningen konstig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att förena för att erhålla exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och oerhört spännande grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.