Blii form med GI föda recept

Söker du ett sätt att anlända vältränad innan sommaren, då kan t. ex. GI föda kosten vara den rätta vägen för dig.

GI i GI mat står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan snabbt anatomin bryter ner kolhydraterna i vissa födoämnen alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten minska. GI födoämnen är ett sätt att gå ner kilon och äta hälsosammare.

Det finns flera recept man kan komma via nätet för annorlunda GI livsmedel, avhängig på det man diggar. Det är bara att besöka de portaler som erbjuder olika recept samt starta välja.

Flera av de recept som är att få numera genom online använder också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter eller semlor. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den ej ska skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % innehar dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.

Det är flertal olika sätt att anordna vispad grädde. Bland andra finns följande ett par ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning utav GI födoämnen:

Vanlig handvisp

Att begagna sej av en vanlig handvisp när man önskar ha vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan finna handvispar i alla sorters former, färger samt stoff såsom plast eller metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får ont i armen.

Ström visp

Efter att finns det också valet av en elvisp som de större hushåll i Sverige allaredan har. Man kan lätt inhandla denna alster via en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas av flertal när det handlar om att vispa grädde och är väldigt praktisk och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en behållare, handtag och en patron. Patronerna har lustgas som tillverkar grädden lätt. När man önskar göra en snabb vispad grädde för något man antagligen bakar eller lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde samt skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därefter kommer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden anländer att vara luftig, absolut som man alltid önskar att den ska vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI mat alternativt bakelse.

En gräddsifon kan man skaffa genom allehanda sajter på internet samt dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten är också flera positiva egenskaper inkluderat, såsom att den är liten samt tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde exakt som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till nedbrytning av fetter.

Bereda din GI föda i bostaden och begagnad en gräddsifon vid behov av flink, mjuk grädde.