Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och är i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt alias lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången av en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även bekant för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år före. Lustgasen användes som ett berusningsmedel utav flera, det var ett sätt att roa sig på olika fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska ändamål, en av den första registrerade användningen av lustgas var utav tandläkaren vid namnet Horace Wells, som använde det för att bedöva sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter Horace började allt flera tandläkare att använda metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden nyttjas dikväveoxid i patroner som är ett bensin till gräddsifoner. De får ens grädde att bli luftig samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner innehar existerat länge ute på marknaden, men den första versionen av sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att fixa bubbelvatten i flaskor. Numera finns bubbelvatten i flaskor överallt i annorlunda affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs ännu produkter som Sodastreamers för de som önskar att anordna bubbelvatten i hemmet när de känner för det.

Men bland de sifoner som är på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste samt nyttjas runt om i annorlunda restauranger och konditorier. Att använda en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan begagna till diverse matlagning samt bakelser som en fastlagsbulle.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som innehar bestämt sej för att handla en. Totalt enkelt består en gräddsifon av en burk, handtag samt patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man köpt i en av flertal mataffärer som är tillgängliga, är det blott att fylla sin behållare med grädde. Därefter tar man en utav de lustgaspatroner man innehar samt skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner genom webben. När detta är avklarat är det blott att pressa handtaget och låta grädden anlända ut från burk och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en luftig skum form.

Bortsett från att gräddsifoner fixar en perfekt vispad grädde, kommer denna alster också med flera andra positiva egenskaper som att den kan enkelt deponera grädden man har just vispat. Detta är exklusivt tack vare att de andra alternativ när man önskar vispa grädde, såsom valet utav en elvisp ej kommer att deponera vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man har kvar grädde efter ha t. ex. tillverkat GI föda och lägger det i en skål där den vanligtvis är att torka eller bli vattning. Gräddsifonen förvara vispgrädden i sin slutna behållare och stå sig den perfekt för nästa användning.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som härrör vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde har en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden inte skall skikta sig.

Grädde blir luftig och redo för användning direkt med assistans utav en gräddsifon samt patroner fyllda med dikväveoxid.