Gräddsifonen hjälper dig dekorera

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner samt gräddpatroner finns till bra priser på http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara svårt att avstå att göra vackra efterrätter. Detta är ett redskap som man får en så stor nytta av eftersom det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli tjock på nolltid och den kan likaså skumma och tjockna till såser så att man får elegant servering.

gräddaromer

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan eller kanske på fruktfatet så är det ju angeläget att man får en fin klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man möjligen använder sig av smaksatt grädde eller så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så funkar en gräddsifon perfekt och ger det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste ingalunda hålla sig till vispgrädde. Du kan fylla sifonen med vilken sås som helst och sedan få till yrkesutövande servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på restaurang! gräddvispen. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den exakthet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka eller på ett fat på ett sätt som gör att det faktiskt ser proffsigt ut.

Om man serverar plättar alternativt pannkakor så kan man vara ordentlig med att det ej blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man antagligen även har färgsatt för att erhålla än mer effekt. Det här kan vara bra då man möjligtvis håller en diet eller då man inte vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med detta verktyget är att det blir så mycket enklare att arbeta i köket. När man väl inser samtliga användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ofta fram och det gäller att se till att den jämt är laddad med lustgas så att man kan spraya samt fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns tyvärr en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan använda sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Det här är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju också på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det icke blir så farligt att inhalera gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver ej inhalera mycket därför att få sig en skrattattack av det här.

Ifall man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ideligen inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det alltså att man sätter upp tydliga regler för hur husets gräddsifon ska användas. Det vore ju tråkigt att hitta sifonen med tomma patroner.