Använd eterisk oljor på skilda sätt

Den som precis har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på en aning annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det måhända så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologisk

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan självklart även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det viktigt att fatta att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara väldigt positivt men om man väljer orätt doft så kan det få omvänd verkan.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är eller genom att tillägga den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande verkan. Detta blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande samt uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker också bra smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan använda de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att inhalera eller att inmundiga. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med på grund av inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint samt citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillsätta några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan även droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Angeläget att tänka på med doftoljor och deras effekt

Man bör ta det lite varsamt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det också angeläget att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att handla hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att inhandla från allt-fraktfritt.se, då köper man därjämte utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du skall applicera eteriska oljor före du handlar en doftolja att komma igång prova med. Något som är hejdlöst enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss ej klarar doften av det här, så det funkar ju också som lusmedel.