Biten av en orm eller vinna på Oz Lotto

Blott på skoj, låt oss ta en titt på Oddsen att vinna jackpotten på Oz Lotto eller bliva biten utav en giftig orm alternativt träffad utav blixten.

Om vi börjar från början så är det ungefär 22 gånger fler möjligheter att bli träffad utav blixten, åtminstone om man bor i Australien där Oz Lotto dras, än att vinna jackpotten på Oz Lotto.

1 på 22

När vi nu likväl är i Australien som vi samtliga vet dräller utav giftiga ormar (och öldrickande Aussis) så är chansen nio (9) gånger flesta att bli biten av en giftig orm än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på 9

Lite knappt 1 chans på 9 mindre att avlid av ett bett utav ett ”killer bee” i Mexiko än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på föga 9

Om du blir orolig av dessa siffror och har börjat gå runt och stirra ner i marken eller leta efter de Mexikanska dödsbina kan det vara tid att flytta blicken upp i skyn.

Det är ungefär 250 gånger fler chanser att en meteroit möte världen (inte dig direkt) än att du vinner jackpotten på OZ Lotteri.

För att addera det hela en del;

2 100 000 på 1 chans att träffas av blixten

5 000 på 1 chans att dö av ormbett

5 500 000 på 1 möjlighet att avlida av ett stick från det mexikanska ”killer bee”

182 000 på 1 chans att en (stor) meteorit träffar världen

45 679 320 på 1 chans att du vinner Oz Lotto

samt

Oändligt på 1 chans att du vinner Oz Lotto om du aldrig lirar.

Men alla dessa nummer är totalt oväsentliga för folk (vi alla) avgår vara rationella när den åtråvärda jackpotten passerar 30.. 40.. 50.. 60.. 70.. 80.. 90 miljoner dollar. För mer info Klick här.

Man må vara buddhamunk eller Humpty Dumpty

Det australiensiska kommunistpartiet har skapat ett syndikat, samt buddhisterna har ett oxå.

Kommunistpartiet

“Jag och tre andra medlemmar i partiet innehar kastat in $ 5 vardera, ”
“Vi antar inte att vi innehar en enorm chans att vinna, men den momentana detonation av hopp är angenäm.
Idag är vi arbetarklassens avsnitt samt arbetarklassen i Australien har aldrig varit främmande för annorlunda ideer. ”

Det finns även en som spenderat egna slantar på en annons vari texten säger:
”Vill man ställa upp att finansiera mitt lotto förvärv så jag kan vinna samt möjlighet att betala för att avsända en andel av våra makthavare på en mycket lång semester”.

Daniel Chan, skrivbiträde i den australiska kinesiska buddistiska samhället, planerade att köpa en biljett när en tidning talade till honom. “Tja hurså ej? ” sade han. “Det är en lastbil med pengar, alternativt hurdan? ”

Mr Chan drömde om “att göra ett litet antal tillägg till vår Mingyue Lay helgedom i Bonnyrigg, och igenom att skapa grenar för att sprida buddhismen.
Samt naturligtvis skulle vi göra några donationer till välgörande ändamål, som vi alltid gör. ”

En bostadslös man, Adam Glover, sa att om han vann jackpotten “Jag skulle köpa någonstans att bo. ”

Samt den federala folkpartiet frontbencher bekräftade att han hade inhandlat ett par biljetter.
En taleskvinna för mannen nämnde att han planerade att ge några vinster till Humpty Dumpty Foundation, som handlar materiel för barnsjukhus.

Också den islamiska samfundet innehar haft en inlägg. “Koranen bestämt förbjuder spel”, säger Keysar Trad, talesman för Sheikh Taj El-Din Hilaly. “Men på min lokala newsagency har jag sett människor som är glasklart muslimska inhandla biljetter till dragningen.
Samt icke, min shejk ej inhandlat någon bit. ”

En nattklubbsägare hade oxå inhandlat en lotto biljett, vinsterna skulle användas dels för att bygga barnhem i Sydostasien “, alldenstund samtliga ska en motiv att leva, att hoppas samt att drömma”.

Och några pengar kvar skulle nyttjas för att betala advokatkostnader, uttalar hans jurist.