Silikonslang används allmänt i kontext där man behöver en transparent samt anpasslig slang

Exempelvis i läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt använd.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- eller peroxidhärdad silikon i lämplig dimension.

Man får därmed en slang som är så gott som resistent mot influens av kemikalier. Genom att armera slangen kan man få en större hållfasthet och även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och oxygen.

Till dessa binds ibland olika art av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med vatten och är förhållandevis tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är fluffig och formbar före den har härdat. Materialet används bland annat för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är i huvudsak framtagen för att transportera luft alternativt fluid. Slangen innehar flertalet lager armering för att klara höga arbetstryck. Idealisk att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna typ av slang kan ha många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med armering av polyester eller Nomex.

För bruk inom pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH har genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Klicka här nu för mer info.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.