Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Nu är det viktigt att desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Händerna ska tvättas så ofta det går. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Då har du ett bra skydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Du kommer inte undan bakterierna. Du behöver inte vara sjuk i influensa för att handtag och andra ytor ska ha ämnen som kan smitta andra som rör vid dem. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Det har en mycket bra effekt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Ha dem hemma jämt. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handtvätt

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Därför måste du tänka på vad du tar i.