Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

antiseptisk

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. basala hygienrutiner Kanske är det inte sant? Handsprit är inte alltid en säker produkt. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Det är inget vidare. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det på händerna.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Köp den så att du har den hemma.