Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Ryssland var inte vår fiende ändå. Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Du kan förbereda dig redan nu.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

En pandemi kräver extra god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handspriten dödar inte alla virus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Smittstopp varusortimentet info Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Brukar du desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gör matinköp mer sällan!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det är många gånger bättre än handsprit.