Handsprit dödar inte coronaviruset så köp inte handsprit

Coronaviruset överlever en behandling med handsprit, som dödar bakterier och behövs inom vården. Coronaviruset utrotas inte med handsprit.

Men det är stora pengar det handlar om här och säljare och tillverkare av desinfektionssprit jublar och talar givetvis inte om att kunderna inte skall köpa.

Skall man ta död på coronaviruset så skall man använda handsprit påstår många hemsidor.

Sedan följer en trovärdig förklaring om virusets ömtåliga skal och det hela avslutas med en länk till handsprit på nätapoteket där bloggaren sedan får provision på alla kunder som skickats.

Risken att smittas av coronaviruset ökar om man använder handsprit

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Fettet i hudens porer tvättas delvis bort av alkoholen.
Det finns inget skydd kvar på händerna när handspriten torkat.

Handdesinfektion utan alkohol är däremot tillräckligt stark för att döda coronaviruset. I prisad webbshop finns det alkoholfri handdesinfektion att köpa.Desinfektionsmedel och bakteriedödande handtvål finns på samma ställe.

desinficera

Kasta all handsprit säger Sahlgrenskas bakteriologiprofessor

Coronaviruset dödas inte av handsprit. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Endast bakterier dödas av handsprit, den har ingen verkan mot virus.
– Kasta all handsprit är hennes uppmaning.
– All handsprit jag hittar kastar jag. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

Att blanda egen handsprit av T-röd denaturerad sprit fungerar inte mot coronaviruset.

Tusentals personer blandar egen handsprit av T-röd denaturerad T-sprit, glycerin och vatten.
Denna illaluktande blandning skall sedan användas på händernas känsliga hud i veckor.

Inte bara privatpersoner utan även tidningar sprider dessa recept. Mängder av T-sprit säljs och det är ibland slutsålt.

Coronaviruset där inte av alkohol så blandningen är verkningslös. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. Klicka här för att gå till coronaviruset.info. Olika ämnen är tillsatta denna tekniska sprit för att göra den odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Det finns koncentrat för handdesinfektion för den som vill blanda själv

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Svensktillverkad kvalitetsprodukt från godkänd tillverkare i konsumentförpackning, bara att balanda med vatten.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Vem kan leverera desinfektionsmedel när det verkar vara slut överallt?

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

Handdesinfektion är slut i hela Europa. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Bakteriedödande ämnen som används i desinfektionsmedel är slut på fabrikerna.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

Det finns företag som är så fräcka att de säljer desinfektionsmedel de inte har. Köparen skall få leverans senare, hen hamnar i en kö. Den som beställer kan bara hoppas på leverans innan hen är smittad.

Ytdesinfektion och handdesinfektion är när detta skrivs slut i alla närbutiker och apotek. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Utom dessa butiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker har normal bara sina egna stamkunder. Deras egna kunder känner väl till dem men i övrigt är de inga stora aktörer. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
Istället skickar Google besökarna till tomma butiker och nätapotek.