Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Tänk på att du kan smitta även om du själv är symtomfri. Alla som blir smittade får inte symtom.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? En bakteriedödande tvål är viktig. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

desinficera

Handsprit är inte nödvändigt. handdesinfektion dax Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Oftast är handsprit bättre!

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Prova att använda handskar.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då kan du spraya överallt.