Lär dig mer om influensa symtom och hur du kan skydda dig mot smitta

Så vet du att det är influensa. De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

desinfektionsmedel

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Smitta kan ge olika symtom. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Behovet av virusskydd ökade då.

Skydda dig mot smitta innan du drabbas av den

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Det finns även som pulver. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Om du redan har fått influensa symtom kan du redan vara smittad. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Det finns flera sätt att lyckas på! Det är inte så svårt. Handsprit hjälper nog inte. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Oftast hjälper det lika bra att tvätta händerna

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Kanske till och med flera gånger bättre.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Skölj sedan av noggrant. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Det är inte så. Det viktigaste är att viruset dör. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Rena händer är en start.

Det är känt att handsprit inte dödar några av våra vanligaste virussorter. handdesinfektionsmedel Du måste prova någonting annat mot influensa symtom. God handhygien med tvål som desinfektion är allt du behöver tillsammans med en god portion sunt förnuft. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Stå längre ifrån människor med influensa symtom. Det gäller både familjemedlemmar och arbetskamrater. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Då har du ett gott skydd hemma. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.