Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus är många till antalet. Coronavirusets struktur är helt unikt. Då kan vi utrota det lättare. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

rengöringsspray

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Är handsprit det bästa alternativet?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Bakterier och virus har ofta en egen skyddsbarriär, tvål kan angripa den barriären på ett mycket effektivt sätt. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

Många säger just att regelbunden handtvätt fungerar mycket bättre som virusskydd än att gnida in händerna med handsprit som desinfektion. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Det är inte en hundraprocentig metod.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

Du kan prova specialtvålar också. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

handtvätt

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Då får du ett komplett virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. desinfektionsmedel spray Det är inte säkert att det är sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Det är inget vidare. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Köp den så att du har den hemma.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. Om du vill ha ett smidigt alternativ så kan du använda antibakteriella sprayer.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Då gör det ännu ondare att applicera mer alkohol.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Många väljer istället att prova Smittstopp, Forte och Pandemstop. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.