Ta hand om kropp samt hem med bikarbonat i skafferiet

Visst finns det saker som man helt enkelt inte skulle klara sig utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte endast är hälsosamt för kroppen utan även bra för städning.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Inte att förväxla med natriumkarbonat, tänk på det här ifall du köper på allt-fraktfrittse, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses icke upp så enkelt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så flera olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med välbefinnande för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det tvingas den ha därför att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att hindra det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Gör det här innan du äter och icke efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns ytterligare huskurer med natriumvätekarbonat som exempelvis att bleka tänderna, och det finns de som anser att man kan hålla sig frisk längre om man endast ser till att få i sig detta ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara fräscht i huset för att man ska må bra

En aning smuts blir man möjligen starkare av men ifall det är så att det inte är fräscht i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att mixa pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på handfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att hastigt få rent. Det här är verkligen en verkningsfull metod som är skonsam för dig och för miljön. Ifall man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver samt bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Detta är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. bikarbonat köpa. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Detta kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Ifall receptet ej har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att prova få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.