Rengöring samt desinfektion av valphage

Oavsett om du inhandlat en använd valphage i behov av en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men nyare valphagar är oftast väldigt enkelt att rengöra och desinficera.

Vi får väl hoppas att man inhandlat en valphage med kraftigt plastgolv samt ingenting annat eftersom de är lättare att hålla tvättad samt desinficera.

Att feja dessa är mycket enkel – plocka ut alla leksaker och andra lösa föremål, dammsug ut matrester samt tidningsbitar eller om man nyttjat pudra och glöm inte att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en våt svamp alternativt ett litet antal våtservetter baby.

Skaka ut, eller dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som behövs för en väluppfostrad puppy, som fungerar bra med sin potträning.

Man borde gallra ut kiss och bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När man använder strö av en god kvalitet [läs om potträning i enskild kommentar för mer information] kan man blott gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite beroende på storleken på valpen samt lådan.

Självklart om man nyttjar ark under träningen eller annat material, måste du tömma dessa dagligen alternativt flera gånger om dagen, om det krävs.

Om du innehar inhandlat en begagnad valphage vari den förutvarande ägarens valp alternativt valpar har satt tassavtryck med torkat dynga så behöver den rengöras och om vädret medger, innan du bär in den tvätta av den med assistans av en trädgårdsslang.

En bäst spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest använd bara tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta och dra i lite och vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj av ordentligt, vänd upp samt ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad antagligen man önskar begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis ej bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt smutsig.

Om det är genomförbart melodi allt lufttorka i solen under en timme alternativt så – solljus är en naturlig bakterie / smittämnen mördare och de doftar bäst därefter samt är beredd att begagnas så snart det är torrt.

För att vara säker bör du behandla samtliga begagnade lekhagar alternativt en som har förvarats eller inte nyttjas på ett tag med mer djupgående rengöring och desinfektionsmedel.

Du vill inte utsätta din nya lilla puppy för okända mikroorganismer, mikroorganismer alternativt övervintrande insekter samt spindlar.

Jag rekommenderar att du tillverkar en grundlig rengöring som procedur åtminstone en gång varannan var tredje vecka, även om valpen funkar tillverkar bra med potträning och håller sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dej bland andra att man inte får mögel bekymmer som utvecklas alternativt mikroorganismer byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, mat alternativt avfall som hamnar i skrymslen och vrår.

Fördel att det stå sig din valphage att lukta gott det ser snyggt och rent ut.

Vi inhandlar ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra samt mycket flexibla till bra kostnad dessutom på www.allt-fraktfritt.com