Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är hemma ständigt och valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ mig medan jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på korrekt sätt, kan vara en livräddare för valpar och kan oxå skänka dig sinnesfrid att veta att din hundvalp är på ett säkert ställe, när du är upptagen eller borta!

hundkoppel

Ett av de långa svaren – samt detta kan verka ta vägen en del runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten hundvalp eller flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom är oxå ett litet antal utav de sorgliga historier ett litet antal övriga valpägare innehar delat med jag under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten hundvalp till en kry vuxen, måste man undvika att din valp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Man kanske inte kan undvika alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första valp och man provar bilda dig skillnaden emellan en liten puppy och en större – men jag antar verkligen att det är angeläget att du har så få perider med lågt blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage hjälper dig att klara detta.

Om du ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, blott för att sammanfatta – liten mängd blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på mat, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att inta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage i närheten av dig, ej nog rast och sömn, mycket av kinkighet alternativt gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt eller flåsande när det är varmt – allt avlägsnar välbehövlig kraft från den lilla kroppen.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa ej blir till några bekymmer alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar ej är lämpliga för alla, samt varför det är angeläget att man letar dig den tid man är villig att investera, och den vård samt stöd man är gärna att ge din valp varje dag utav ditt liv!

Innan man tillverkar beslutet att inhandla alternativt ta till ditt hushåll en!

Så nu att besvara din be om något ovan – hurså behöver man en valphage eller dylik fristad för din puppy?

Alldenstund en valphage ger allt det nödvändig ovan:

En säker plats, vari din lilla hundvalp kan vara säker även utan tillsyn.

Lös från skador samt olyckor, och där det inte kommer att hamna i trånga utrymmen där den inte bör vara i, när du ej tittar på.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan fundera sig – alla skrymslen samt vrår man tror att de ej kunde komma in – anta igen – de kan och ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när du tillverkar dina vanliga sysslor samt fortfarande vara i en bestämd ett klimat.

Du kan krama, kela och tycka mycket om den, man vill blott inte chansa att du trampar på den, springer ut eller gömmer sej.

Samt förresten – valpar känner till aldrig själva när de ska sluta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att förtära eller dricka, samt efter krascha en timme eller ett par senare.

En valp kan umgås samt vara med dej – bara inte hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, ska man bearbeta det som en mänskligt baby med måltider schema / rast / sova perioder, samt efter det att den nått den åldern – ska man fortfarande bearbeta det med stor aktsamhet när det gäller storleksbegränsningar, energi nivåer samt säkerhet.

Detta var en del kort om hurså man behöver en valphage till din nya familjemedlem, men det är flera flera orsaker hurså det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när du önskar att din hundvalp alltid skall känna sej trygg samt när du skall träna din hundvalp att bliva rumsren – men det är att andra avsnitt.