Vatten med smak av hallon på jobbet

Hallon är en söt, god och somrig smak som har en odiskutabel plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med lite vaniljglass alternativt en klick grädde är det inte många övriga sötsaker i världen som slår. Hallon är också smakligt som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har mycket hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv eller köpa från affären när det är säsong, annars är det även vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en given hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av allihopa från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde hastigt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är fullständigt fria från socker och sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak och sötma. Man kan alltså äntligen njuta av goda smaker utan att behöva ängslas för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna alternativt kommande hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Detta är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan anledning till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att betala överpris för att kånka hem tunga flaskor med vatten känns trist och onödigt om det finns enklare och billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir detsamma. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man jämt tillgång till mumsigt vatten. Flera av smakerna kan dessutom med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till företag som har en vattenautomat åtkomlig på jobbet för personalen att inta från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att sporra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är möjligen inte det mest inspirerande man kan dricka under arbetsdagen, men finns det en vattentank som alltid är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och även någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett fullkomligt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Ifall man doserar i enlighet med anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en mindre plastmugg av standardtyp på 150 ml samt 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Självfallet är man fri att dosera hur mycket eller lite man personligen önskar. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.