Flertal otroliga lotterier att välja bland hos Eurolotto

Varierande typer av lottospelare

Drömmer du som många andra om att kamma hem storvinsten på lotto? Då är eurolotto.com platsen för dig. Det är ett spelbolag som drivs och ägs av svenskägda Cherry som är en av marknadens mest seriösa aktörer. Allt fler svenskar har börjat spela på Eurolotto och funnit de helt otroliga jackpottarna som går att vinna.

Det finns 6 varierande lotterier att välja bland hos Eurolotto. Vinstplanerna varierar och dessutom lottpriser. Därtill kan man spela lottospel med en mindre siffra att pricka rätt. Det innebär lägre vinstsummor men däremot ökar sannolikheten för att det ska bli vinning. Därutöver ska man beakta att lotteriernas mängd veckodragningar varierar.

Det finns i regel två sorters lottospelare. Den late som abonnerar med samma rad varje vecka på ett enda lottospel, och den pigge som spelar en gång i veckan på det lotto som har högsta jackpotten. hur spela man lotto

Den late kan i lugn och ro luta sig tillbaka och vara försäkrad om att inte missa någon lottodragning. Att prenumerera på ett lotteri medför nämligen att man automatiskt är med i dragningarna. På så sätt kan man hela tiden spela på sina turnummer eftersom de står kvar dragning efter dragning. Den late går dock miste om den aktiva spelglädjen som det innebär att välja lite varierande spel och skifta siffror efter stunden.

Den pigge varierar mer än helst lotterier att spela på, och maxar sina chanser att vinna stort. Då och då har de lottospel med en mindre siffra att träffa rätt stora jackpottar. Då är det givetvis fördelaktigt att inte vara limiterad till ett lottospel.

Den late behöver dock enbart betala en och samma summa för sin lottorad medan den pigge får mer växlande utgifter beroende på vilket lottospel som väljs.

De 6 skilda lottospelen hos Eurolotto är nedandstående:

Euro Millions
Ett av världens största lotterier och många har genom tiderna kammat hem storvinster. Rekordjackpotten har gått för hela 190 miljoner euro. En lottorad kostar 3 euro och man väljer siffror mellan 1 och 50 samt två ”lucky star”-nummer. Varje tisdag samt fredag är det dragning kl. 21:00 i Paris.

Euro Jackpot
Ett annat av världens främsta lotterier är Euro Jackpot. Som mest har vinsten blivit 61 miljoner euro, men den kan som allra mest stiga till 90 miljoner euro. Vad som I huvudsak skiljer Euro Millions och Euro Jackpot är vinstplanen. Dock kostar en lottorad hos Euro Jackpot 2,50 euro. Varje fredag kl. 20:00 CET är det dragning i Helsingfors.

Mega Millions
Mega Millions har rekordet att ha delat ut den största jackpotten någonsin – 656 miljoner dollar. Jackpotten hos Mega Millions börjar hela tiden på 15 miljoner dollar men växer fort till en större summa. En lottorad består av fem siffror mellan 1 och 75 och därtill ett ”mega ball”-nummer mellan 1 och 15. På onsdagar och lördagar är det dragningar.

Powerball
Powerball erbjuder ständigt en jackpott på minst 40 miljoner dollar. Men den brukar fartfyllt växa sig till en större summa på flera hundra miljoner dollar. Genom Eurolotto kan man köpa lotter till Powerball varje torsdag och söndag. En lottorad består av fem nummer mellan 1 och 59 samt ett ”powerball”-nummer. Den största vinsten som har dragits är på 590 miljoner dollar.

Lotto 6/49
Lotto 6/49 betalar årligen ut över 5 miljarder euro. Den allra högsta jackpotten de betalat ut är 45 miljoner euro. 2 gånger i veckan hålls dragningarna för Lotto 6/49. På onsdagar kl. 18:00 CET lottas ena jackpotten på 1 000 000 euro ut. Den dubbla jackpotten på 2 000 000 euro lottas ut på lördagar kl. 19:00.

Super Enalotto
Super Enalotto är lotteriet hos Eurolotto som har flest mängd dragningar. Dessa hålls tisdagar, torsdagar och lördagar kl. 20:00 CET. De har en obegränsad jackpott och rekordutbetalningen ligger hittills på 177 miljoner euro.