Det kan vara enkelt att utföra takrengöring själv

Med tiden blir tak samt tegelpannor slitna och tvingas rustas upp. Detta beror på att lavar och mossa har fått grund. Men det behöver icke vara så farligt som det ser ut och man kan utföra takrengöring själv på ett relativt så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen samt Takrengöring Turbo som består av bensaltensid samt vatten. Det är enbart att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft eller tillämpa högtryckstvätt därför att tvätta bort. Eller låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så enkelt kan du verkställa din takrengöring själv

Klättra upp på stegen och inleda bearbeta med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också mixa själv om man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller applicera i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Före du utför behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du börja med att raspa av mossa som man lätt får dän med en plastskrapa. Tänk på att nyttja en skrapa som är gjord för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du ej skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten därför att få bort den mossa som du har skrapat loss. Gör rent i hängrännan där allt smuts samlas. Nästa steg blir att processa med blandningen. Då avdödar man allihopa sorters påväxt, ej blott mossan. Allt för omfattande att berätta här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Betydelsefullt att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är relevant att man har en god stege då man utför takrengöring själv. Det får ej bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att processa taket med Bensaltensid så ska man dessutom tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser icke ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma fina effekt. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder även till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du gör taktvätten med högtryckstvätt så är det väldigt betydelsefullt att du riktar tvätten på korrekt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det således vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på rätt sätt.

Ta hand om takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är gott för taket. Arbeta på ett skonsamt vis och använd inte material som kan raspa sönder pannorna. Ifall du använder dig av järnsulfat samt vatten på rätt sätt så ska det inte krävas så mycket kraft för att få bort mossan. Mer information här mossa i gräsmattan.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in det här arbetet och taktvätt då du minsann har tid för det och icke behöver stressa. Lär dig mer om ditt tak och hur det skall behandlas och hur ofta för att eliminera mossa på ultimata sätt. Gör därpå upp en plan för när du behandlar igen så att du känner till exakt när du behöver klättra upp och behandla takpannor igen kommande gång.