Weibulls vård för mossa eller järnsulfat?

När man väl inser hur man kan tillämpa sig av järnsulfat därför att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Troligen kunde man anknyta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är glasklart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat eller kan det klaffa lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med ultimata mosspreparatet

Den bästa effekten får man förstås med det preparat som sannerligen tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja reflektera på om det inte är klokare att personligen sammansätta eller att inbringa en ofläckad järnsulfatprodukt.

Faktum är att det är avsevärt billigare att införskaffa medlet på allt-fraktfritt.se än att införskaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat inuti. Men det är förstås angeläget att du är medveten om hur du ska distribuera järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att observera är att en del snigelmedel har en grund som består av järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att inhandla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du nämligen samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte köpa antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att känna till.

Det är angeläget att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också tvingas tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Ifall man köper en blandning som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men inte om det här preparatet är giftigt.

En stor fördel med att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt eller farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis inte eliminera ogräs med järnvitriol. Det är enbart mossan och mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än tillräckligt.

Betala rätt pris för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan handla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju fråga varför människor inte gör detta i större utbredning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man inte har korrekt utrustning för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller handla en ejektordunk samt sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som skänker smidig mix och sedan oproblematisk behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och undra lite på hur man på ultimata vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det rentav inte är så svårt att beställa en billigare produkt online (granska järnsulfat och alla smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som dessutom är förträffligt för miljön och riktigt oproblematisk att tillämpa sig av.