Saigonkanel hjälper dig gå ner i vikt

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram uppenbara bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening klargöra varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är någorlunda komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det tämligen stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i lukt och smak som i färg och densitet, man kan mäta upp avsevärt mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma likadan smak som man får med vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är enbart bra så det finns ingen orsak till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att intensifiera förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna samt äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en nödvändig funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därmed utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som önskar gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått tydligt goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och vissa har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i konsultation med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att balansera sina blodsockernivåer eftersom de i stort sett hela tiden är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortskrida att producera för mycket insulin, fastän ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, det kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till enorm hjälp i dessa fall därför att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större bantning 5 2 metoden
möda.

En flexibel krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som smaksättning i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.