Ska man viktreducera med LCHF alternativt genom att att äta mindre mängd kalorier?

Fetma är ett lika delar fysiskt som psykologiskt problem

Kraftig övervikt är ett växande bekymmer, i båda andemeningarna. Allt fler barn och vuxna kämpar mot välfärdsproblemet övervikt. Vi som lever i västvärlden har i stort sett evig åtkomst till mat och utbudet av mat, godis, god och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten saluför som aldrig för och det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken skall förhöjas samt människorna få sug efter mer. Så vi äter och äter och äter.

Mat används också ofta som tröst, förströelse samt sjukvårdsbehandling. Är man ledsen, blaserad alternativt stressad så fungerar god mat som ens bästa vän, helst skall den vara sötsmakande, salt eller fet för att verka tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare samt fetare samt fetare, vilket inte alls går han i labb med de förebilder som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt och trötthet. Dessutom är bristfällig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med övervikt, att aldrig få känna sig komfortabel.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djup begär om att gå ned i vikt samt man testar annorlunda dieter. Ibland förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent agerande och järnvilja, och även om man pressar sig riktigt mycket är det ändå lätt att falla till föga för suget alltemellanåt.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara lojal, har det visat sig. Man kontrollerar bara energiintaget vid en sådan diet samt fäster inte så stor observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan art som inte mättar så går man ständigt g hungrig vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet samt antagligen ännu mer hetsätning. En ond ring nämligen som gör att många hamnar på en högre kroppsmassa i slutänden, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång samt sätter upp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det kallas jojobantning och förstör i längden både ämnesomsättning och självförtroende. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man bantar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut sin “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och emot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är gott, enkelt samt effektivt – utan att man behöver gå utsvulten!

De senaste åren har vi fått höra mer och mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ned intaget av kolhydrater drastiskt och istället förtära mer fett, vilket för många erfarna bantare låter helt vrickat. Faktum är att man med denna metod accelerera fettförbränningen och därjämte får tillstånd att äta sig mätt på protein och fet mat tre gånger per dag. Efter en vecka alternativt ett par minskar suget efter sött samt snart är begäret borta helt. Man blir harmonisk i humör och energinivå samt äter gott precis hela tiden. Kött, fågel, smör samt olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med en aning ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt lite bär. Fet, sockerfri yoghurt är en enastående morgonmål samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god!

Man skall hålla sig undan läskedryck, saft samt andra söta drycker, även juice. Men att inmundiga kolsyrat mineralvatten smaksatt med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man god och uppfriskande dryck utan att kompromissa med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.

The post Ska man viktreducera med LCHF alternativt genom att att äta mindre mängd kalorier? appeared first on Sockerfri.