Broddar för löpning är en grundförutsättning för den som vill fortgå att springa under vintern

Broddar för språngmarsch kan man köpa på några olika ställen. Sportbutiker brukar ha några alternativ och platser som Clas Ohlson eller Jula saluför halkskydd. På nätet kan man så klart oxå hitta isdubbar till skor och letar man runt lite så kan man mestadels finna de bästa erbjudandena exakt online. Till exempel så säljer webshopen www.allt-fraktfritt.com prisvärda broddar för språngmarsch eller bara till standard vardagsbruk.

Innehar man hund så har man zero andra alternativ än att ta ut den på sina regelbundna promenader, oavsett väder samt väglag. Det finns en handfull små hundraser som knappt behöver mer än att anlända ut ur huset för att få effektuera sina behov, men de allra större hundar behöver längre motionsrundor varje dag och det går ej att hålla dem inne bara för att det råkar snöa alternativt regna ute.

Jyckar är utrustade med klor samt trubbiga trampdynor samt halkar därför inte så enkelt, även på halt väglag. Vi folk å andra sidan, bär sällan isanpassade skor med dubbar samt borde på grund av detta investera i broddar till skor, speciellt om vi innehar hund eller utav annan motiv behöver röra oss mycket ute under vintern. Mer info om broddar o halkskydd finns här.

För alla de som tycker om långa promenader, en joggingrunda då och då, alternativt de som vägrar förlägga sin löpträning på gymmets löpband under flertal månader var år är broddar för språngmarsch eller promenader oxå viktiga.

Halkskydd brukar säljas i tre-fyra storlekar som var samt en efter att passar åt ungefär tre-fem skostorlekar, t ex så passar broddstorlek S allmänt fötter som bär skostorlek 33-38 osv.

Också under vårt normala rörelsemönster ute så är broddar helt klart en smart vinterinvestering. Flera halkolyckor som resulterar i ett brutet ben alternativt en lättare hjärnskakning inträffar när vi stressar emellan jobb samt gym eller till och från busshållplatsen. Hälften utav samtliga som söker läkarvård efter att en halkolycka är dessutom under 30 år gamla som direkt tar kol på myten att det mest är äldre som halkar ute vid glatt väglag. Tvärtom så har äldre mestadels redskap i form av rollatorer alternativt käppar, samt promenerar betydligt försiktigare än yngre, vanligtvis mer stressade individer.

Om man tränar språngmarsch så behöver man i regel ut samt exercera flertal gånger i veckan för att hålla sin kondition i trim. Någon vars exercis mest består av promenader behöver inte direkt upprätthålla sin flås på samma fason utan kan göra paus om vädret är dåligt. Löpare tillhör oxå oftast ett utav ett par läger, vari det ena bara tycker om utomhuslöpning och det andra att exercera på löpband. Är man en som önskar löpa utomhus så är det en kval att tvingas springa sina km på ett löpband. Man saknar det gröna, den friska luften och frihetskänslan det skänker att springa utomhus.

Om man älskar sina löprundor i naturen så bör man ge sig själv möjlighet att njuta utav dem året runt samt med halkskydd under skorna så kan man det. Broddar för språngmarsch ger en fasthet mot marken även på riktigt halt underlag som fruset vatten och snö.